1 Mart 2012 Perşembe

HAYAL-İ SANAT BERİL GÜNAY

   Hayal-i Sanat



    Beril Günay






-Yansı"ma"-



-Gizle"me"-


-Algıla"ma"-



-Bekle"me"-



-Düşün"me"-





..............................................................



Hayal-i sanat 





Geçen tek bir günün bile bir öncekinden farkı yok. Ne yazık!
Evet uyandın.
Bugün yine, akrep ile yelkovanın hemfikir olduğu bir saatte, aynı güne uyandın.Yüzünü yıkadığında, aynı aynanın aynı kokulu sabahında, aynı sabun süzülüyordu ellerinden.
Aynı yola çıktın ve aynı yerlerden geçerek aynı yere vardın. Aynı işleri yapıp, aynılaşmış birkaç restoranda, aynı günlerde, aynı yemekleri yedin öğlenleri. Aynı saatlerde döndün eve hep. Arada bir dışarı çıkıyordun eskiden, artık onu da yapmaz oldun.
Ve yatmadan önce,son bir kez geçip aynanın karşısına, kendine baktın. Sabahtan kalma yorgunluğu tekrardan yüzüne taktın. Üzgün gözlerini bir önceki güne kapattın.
Bugün yine, akrep ile yelkovanın hemfikir olduğu bir saatte, aynı güne uyudun.
Evet uyudun.
Sanatçı Beril Günay bu sergisinde,adeta  bu tektip hayatların renklerini kendi bakış açısıyla bize takdim ediyor.




Beril Günay Kimdir



1986 yılında İstanbulda doğdu.Marmara Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devabil KARA atölyesinden mezun oldu.2009 yılında ilk kişisel sergisi "SADE" ı açtı...
Sanatçı Marquis de sade'dan aldığı ilhamla açtığı bu sergide,sanatseverlerden büyük beğeni topladı ve tüm sergi ünlü koleksiyoner Berke Merter tarafından alındı.Sanatçının 2.kişisel sergisi olan"PROTOTİP" tekdüzeleşen hayata ve insanlara karşı sanatsal bir tepki olarak yorumlandı.Sanat eleştirmenlerinden tam not alan bu sergi de,yeni sahiplerinin duvarlarına hayat kattı.Beril Günay bir çok karma sergide de başarılı eserler sergilemiş olup,Amerika daki eğitimi tamamlamıştır".HAYAL-İ SANAT" atölyesinin kurucu ortağıdır.Sanat hayatını İstanbul-Beşiktaş'taki atölyesinde devam ettirmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder